Ana içeriğe atla

Sohbet Odası

Custom Crafting Nasıl Yapılır?

 Merhabalar, bugün sizlere Custom Crafting'in nasıl   yapılacağını anlatacağım.

 Bu arada yine soldan bu yaptığımız Custom Crafting'in   videosunu izleyebilirsiniz. Fakat siz okuyup anlamak   istiyorsanız burada kalmaya devam edin.

 Ilk olarak burada işler çok karmaşık değil fakat öyle   hissettiriyor. Şimdi sizlere görseller vereceğim ki bunu   anlatırken daha kolay ve anlaşılır olsun.





Öncelikle komut bloklarımızı bu görseldeki gibi sıralıyoruz, tekrarlayan yani mor olan komut bloğunu Her Zaman Aktif yapıyoruz. Yanındaki zincir komut bloklarının hepsini Koşullu ve Her Zaman Aktif yapıyoruz. Ve yanlarına dispenser veya dropper koyuyoruz.


-----------------------------------------------
Sonrasında tekrarlayan yani mor olan komut bloğunun üstüne bir adet yukarı bakan DISPENSER veya DROPPER koyuyoruz. Ve içerisine yapacağımız itemin nasıl yapılacağını çiziyoruz. !Fakat dikkat etmemiz gereken nokta komut bloklarının hemen sağında duran bloğun dispenser mı dropper mı olduğudur. Çünkü eğer sağdaki blok dispensersa ve siz tekrarlayan komut bloğunun üstüne dropper koyarsanız çalışmaz. Uyarıyım dedim!


----------------------------------------------------
Sonrasında soldaki tekrarlayan (mor) komut bloğunun içine "/testforblocks ~ ~1 ~ ~ ~1 ~ DispenserinVeyaDropperınBulunduguKordinat" komudunu yazıyoruz, dispenserin veya dropperın bulunduğu kordinat komut bloğunun üstündeki değil, komut bloklarının sağında tek başına duran dispenser veya dropperin kordinatları. Bendeki kordinatlar "-9 4 -1286" fakat bu sizde farklı çıkabilir. Yani şöyle oluyor komudumuz "/testforblocks ~ ~1 ~ ~ ~1 ~ -9 4 -1286". Bu komudun işlevi üstündeki blok ile belirttiğiniz kordinattaki blok aynımı diye test ediyor. Eğer aynısıysa hemen sağındaki zincir komut bloğuna geçiyor. Hemen sağındaki zincir komut bloğuna "/setblock DispenserinVeyaDropperinBulunduguKordinat air" yazıyoruz yani "/setblock -9 4 -1286 air" yazıyoruz. Bu oradaki dispenser veya dropperi siler. Sonrasında;

-----------------------------------------------
Soldan üçüncu komut bloğunun üstüne bir adet üste doğru bakan DISPENSER veya DROPPER koyuyoruz ve o DISPENSER veya DROPPER'ın içine crafting yapıldıktan sonra oluşacak itemi veya itemleri koyuyoruz. Benimkinde bir adet elmas balta oluşuyor.







----------------------------------------------------
Sonra üçüncü komut bloğunun içine "/clone ~ ~1 ~ ~ ~1 ~ DispenserinVeyaDropperinBulunduguKordinat" yazıyoruz, yani "/clone ~ ~1 ~ ~ ~1 ~ -9 4 -1286" yazıyoruz. Bu ise tam tepesindeki Dropper veya Dispenserı oraya clonlar. Aslında burada işlem bitiyor fakat biraz şekilli yapmak istiyorsanız devam edebilirsiniz.

ŞEKİLLİ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN
Dördüncü komut bloğunun içine "/particle IstediginizBirParticle -9 4 -1286 1 1 1 1 50" yazıyoruz, IstediginizBirParticle'a örnek olarak Totem olabilir, Flame olabilir. Ben Totemi seçtim yani kodumuz şöyle oluyor "/particle totem -9 4 -1286 1 1 1 1 50" bu eşya üretildiği zaman üretilen noktada bir adet particle yaratır.

Beşinci komut bloğunun içine ise "/playsound minecraft:block.anvil.use master @a ~ ~ ~ 1000" yazıyoruz. Ve kodumuzu bitiriyoruz. Sonucunda ise Dropper veya Dispensera crafting itemlerini koyduğumuz zaman bir adet eğer ŞEKİLLİ YAPTIYSAK ses ve particle oynuyor sonrasında item geliyor. Eğer yapmadıysak direkt olarak item geliyor. Umarım sizlere anlatabilmişimdir. Görüşmek Dileğiyle!

Yorumlar