Ana içeriğe atla

Sohbet Odası

Yükliyor Menüsü Yapma

Direk konuya giriş yapayım yine yandan, telefondaysanızda üstteki videoyu izleyebilirsiniz eğer sesli bir anlatım istiyorsanız. Fakat yazılı olarak görüp anlamak istiyorsanız devam edelim.

Yükliyor Menüsü yapmak aslında çok zor değil fakat bazı yerleri üşengeç değilseniz yapabilirsiniz.

Ve şunu belirteyim ÜŞENGEÇLER için ayrı bir yer, İŞŞİZLER içinde ayrı bir yer açacağım, ve yine fotoğraflı bir anlatım olacağa benziyor.




ÜŞENGEÇLER ICIN YÜKLİYOR MENÜSÜ YAPMA
Yakınlaştırıp Bakın
Öncelik olarak komut bloklarımızı yandaki gibi diziyoruz, repeater olmasının sebebi süresini uzatmak, repeaterler sayesinde süreyi arttırıp kısaltabilirsiniz.

Ilk komut bloğumuzun içine "/title @a title {"text":"Yükliyor.","color":"IstediginizRenk"}" komudunu yazıyoruz ve elbette IstediginizRenk'e örnek olarak blue olabilir yani komudumuz şöyle oluyor "/title @a title {"text":"Yükliyor.","color":"blue"}" Bu kodu yazdıktan sonra yapacağımız tek şey nokta sayısını 3 noktaya kadar arttırmak, sonrasında geri 1 noktaya azaltmak. Yani şöyle;

  1. "/title @a title {"text":"Yükliyor.","color":"blue"}" => 1 Nokta
  2. "/title @a title {"text":"Yükliyor..","color":"blue"}" => 2 Nokta
  3. "/title @a title {"text":"Yükliyor...","color":"blue"}" => 3 Nokta
Bunları yazdıktan sonra yapacağınız süre kadar bu komutları tekrarlamak. Sonucunda ise ekranda sırasıyla mavi renkli yükleniyor yazısı çıkacak ve noktalar sürekli değişecektir.


İŞŞİZLER İÇİN YÜKLENİYOR MENÜSÜ YAPMA
Eğer direkt olarak yandaki resme bakarsanız bu size çok karışık gelebilir fakat mantığı aşırı basit. Ilk komut bloğumuzun içine "/title @a actionbar {"text":"1","color":"IstediginizRenk"}" komudunuzu yazıyoruz, ve elbette IstediginizRenk'e örnek olarak red yazılabilir. Yani komudumuz şöyle olur "/title @a actionbar {"text":"1","color":"red"}" Bu kodu yazdıktan sonra ise yapacağımız tek şey sayıya +1 eklemek. Yani "text:1" yazan kısım bir sonraki komut bloğunda "text:2" olur, sonra "text:3" falan, siz nereye kadar yaparsanız. Ben 100'e kadar yaptım, işşizlik gerektiren kısmı ise 100 adet komut bloğu gerektirmesi ve her komut bloğunu koyduğunuzda sayıyı arttırmanız. Evet bu dersimiz bukadar, umarım sizlere birşey anlatabilmişimdir. Görüşmek Üzere!



Yorumlar